سه‌شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۳

کتابدار کتابخانه عمومی میرزاقاسم پریخانی:

حضور کتابداران در فضای مجازی چشم انداز جدیدی را پیش روی کتابخانه های عمومی قرار داده است

کتابخانه روستایی میرزاقاسم پریخانی

کتابدار کتابخانه عمومی میرزاقاسم پریخانی گفت: رابطه صمیمانه و دوستانه میان کتابدار و اعضا موجب ایجاد اعتماد و علاقه کودکان و نوجوان برای حضور در کتابخانه می شود و با ادامه این روند می توان ذائقه مخاطبان را برای کتاب و کتابخوانی برانگیخت.

فاطمه زیادپور، کتابدار کتابخانه عمومی میرزاقاسم پریخانی مشکین شهر در گفتگو با روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اردبیل، حضور کودکان در کتابخانه را موجب دلگرمی و ایجاد انگیزه بیشتر برای خدمت رسانی دانست و اظهار داشت: زیباترین لحظات زندگی ام مربوط به زمانی است که با حضور کودکان برنامه های مختلف علمی و فرهنگی اجرا می کردیم؛ با شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت ها برای حضور اعضا در کتابخانه، ارتباط علاقه مندان به مطالعه با کتابخانه در بستر فضای مجازی برقرار شد.

مسئول کتابخانه میرزاقاسم پریخانی با بیان اینکه کتابخانه روستای پریخان با داشتن ۷۸۰۰ نسخه کتاب و بخش های کودک، مرجع، نوسوادان، نشریات، دفاع مقدس، استان شناسی، دیداری شنیداری به جامعه ۱۵۰۰ نفری روستای پریخان خدمات ارائه می دهد، گفت: خدمات این کتابخانه در راستای ترویج فرهنگ مطالعه در بین همه اقشار جامعه روستایی پریخان ارائه می شود.

وی افزود: تحقیق انجام شده برای شناسایی جامعه آماری کتابخانه میرزا قاسم پریخانی نشان دهنده این واقعیت بود که بیشترین جامعه آماری ما کودکان و نوجوانان هستند. بر این اساس سیاست گذاری های ما در کتابخانه علاوه بر ارائه خدمات به قشرهای مختلف، به صورت ویژه به کوکان و نوجوانان اختصاص یافت.

زیادپور با بیان اینکه کتابخانه های روستایی، تنها مرکز فرهنگی تاثیر گذار در روستاها محسوب می شوند، گفت: برنامه ریزی ما از ابتدا در جهت جذب قشر کودک و نوجوان به کتابخانه و سپس  انجام فعالیت ها و برنامه هایی برای ترویج مطالعه و ایجاد عادت مطالعه بود و بحمدالله در این حوزه موفقیت هایی را کسب کردیم.

کتابدار کتابخانه روستایی پریخان خاطرنشان کرد: کتابخانه عمومی میرزاقاسم پریخانی به عنوان تنها مرکز فرهنگی روستای پریخان، مکانی امن، شاد و پر از برنامه های جذاب و آموزنده برای کودکان و نوجوانان است به گونه ای که می توان گفت کودکان بیشتر ساعات و بهترین دقایق خود را در کتابخانه می گذرانند.

زیادپور بیان کرد: استقبال کودکان از برنامه های فرهنگی در ایام تابستان بیشتر می شود. با توجه به اینکه برخی از کودکان و نوجوانان امکان دسترسی مداوم به کتابخانه  ندارند و نمی توانند به صورت روزانه در برنامه های فرهنگی کتابخانه شرکت کنند، با همکاری مدارس روستا، خدمات امانت کتاب و فعالیت های فرهنگی در مدارس نیز به صورت سه روز در هفته ارائه می شود.

زیاد پور قصه گویی، نشست کتابخوان، جمع خوانی، کارگاه های آموزشی، کلاس های آموزشی با همکاری کانون پرورش فکری و آموزشگاه های مختلف، نمایشنامه خوانی، برگزاری نمایشگاه های عکس، ماکت، مسابقات فرهنگی مختلف همچون نقاشی، داستان نویسی، قصه گویی، بازی با محوریت کتاب و اجرای نمایش های مناسبتی در کتابخانه و مدرسه را اهم فعالیت های این کتابخانه دانست که به صورت مستمر برگزار می شود.

مسئول کتابخانه عمومی پریخان در ادامه خاطرنشان کرد: رابطه صمیمانه و دوستانه میان کتابدار و اعضا موجب ایجاد اعتماد و علاقه کودکان و نوجوان برای حضور در کتابخانه می شود و با ادامه این روند می توان ذائقه مخاطبان را برای کتاب و کتابخوانی برانگیخت.

وی با اشاره به اینکه در کتابخانه خدمات مشاوره کتابخوانی نیز ارائه می شود، گفت: رابطه دوستی بین کتابدار و اعضا در زمان تعطیلی کتابخانه به دلیل بیماری کرونا، در فضای مجازی برقرار بود و فعالیت های کتابخانه ای حتی به نوعی امانت کتاب در فضای مجازی انجام می شد؛ به گونه ای که روزانه یک کتاب معرفی و فایل الکترنیکی کتاب برای اعضای ارسال می شد.

زیادپور افزود: در سه ماهه اول سال جاری بیش از ۱۰۰۰ قصه توسط اعضای این کتابخانه در فضای مجازی منتشر شد و برای اعضای کودک بیش از ۳۰ کارگاه نقاشی، کاردستی، شیوه جستجو در گوگل، نشست کتابخوان، جمع خوانی کتاب و مسابقه کتابخوانی با استفاده از ظرفیت فضای مجازی برگزار شد و می توان گفت کتابخانه به صورت تمام وقت به اعضا خدمات ارائه می داد.

کتابدار کتابخانه روستایی میرزاقاسم پریخانی عنوان کرد: اجرای این برنامه ها، اهمیت کتابخانه های روستایی را بیش از پیش نمایان کرد و شیوع بیماری کرونا با تمام سختی هایی که به کتابدار، اعضا وکتابخانه تحمیل کرد، رویکرد و چشم انداز جدیدی را پیش روی کتابخانه های عمومی قرار داد به گونه ای که امروزه با وجود بازگشایی کتابخانه های عمومی همچنان فعالیت و ارتباط مجازی برقرار است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
4 + 2 =